Andere culturen, landen, talen, nationaliteiten, het heeft mij altijd geboeid. Een kindje adopteren uit binnen- of buitenland, daar heb ik zoveel bewondering voor. Als adoptiefotograaf breng ik dit onvergetelijk parcours graag met jullie in beeld.

Wim en Griet, sam en diane​​​​​​​
Van Doha (Filipijnen) naar Oostende
Ik sta op het punt om te vertrekken naar een fotoreportage op zondag 12 september als ik de mail van Wim in mijn mailbox zie. Hun adoptiedochter Diane zal dinsdagochtend om 7u30 aankomen op de luchthaven van Zaventem. Mijn geluk kan niet op, mijn eerste adoptiereportage is een feit! Of dat nog zal lukken om er op dinsdag om 7u30 te zijn, vraagt Wim? Ja! Daar hoef ik niet lang over na te denken!
Bruno en Nancy, cedrik, Rhune en mélissa
Van Ouagadougou (Burkina Faso) naar Hamme
Via Charlotte van het adoptiebureau Ray of Hope leer ik Bruno en Nancy begin november kennen. Ze zijn een nieuw samengesteld gezin dat in Hamme woont. Zowel Bruno als Nancy hebben al kinderen uit een vorig huwelijk, maar beslissen om samen nog een kindje te adopteren.
Stéphane en Charlotte, Mathis en Oscar
Van Lome (Togo) naar Brussel
Samen met haar vader vertrekt Charlotte naar het warme Togo, waar ze haar adoptiezoon Oscar voor het eerst zal ontmoeten en leren kennen. Vier weken later komen ze om 6u ’s ochtends aan op de luchthaven van Zaventem. Ik ga op zoek naar haar partner Stéphane, haar broer en haar mama die al vol ongeduld staan te wachten. Een half uurtje later komen Charlotte en Oscar aan in de aankomsthal. Oscar nog even met een schuchtere en afwachtende blik. Maar als snel wordt hij vol liefde verwelkomd door zijn nieuwe familie.
Het avontuur kan beginnen. Ik mag nog even mee naar hun appartement in hartje Brussel. Mathis, de zoon van Stéphane, wacht ons al op en ontvangt zijn nieuwe broertje met open armen. En voor de hoofdstad helemaal ontwaakt, keer ik alweer huiswaarts.
Hoeveel kost een adoptiereportage? Een adoptieshoot kost in totaal 395 euro. Voor dit lanceeraanbod kom ik naar de aankomsthal van de luchthaven (of treinstation) waar ik alvast familie en vrienden die jullie opwachten in beeld breng. Volledige focus ligt op het moment dat jullie met jullie adoptiekindje door de aankomstdeur komen. Nadien ga ik een tweetal uur met jullie mee naar huis om de eerste momenten van jullie adoptiekindje in zijn of haar nieuwe thuis vast te leggen. In de prijs zit ook de volledige nabewerking in zwart-wit van de reportage en een leuk filmpje.
Hadden jullie een aangepaste versie van deze fotoreportage in gedachten? Neem dan zeker contact op, dan maak ik een prijs op maat.
Ga je een kindje adopteren en had je graag meer info over een adoptiereportage? Of wil je een reportage boeken? Stuur dan een mailtje naar veerle@saycheesetovee.be of laat een berichtje achter via het contactformulier op deze website.
Terug naar boven